Velfærdsteknologi

Et bedre liv med autisme

Hos MerVib er vi optaget af at skabe et bedre liv for mennesker med autisme. Vi bl.a. optaget af ny teknologi, som den unge får lov at afprøve og vurdere.

MerVib har derfor indledt et tæt samarbejde med Multi Sensory Experincelab ved Postdoctoral Researcher Ali Adjorlu om et forskningsprojekt, som har fokus på Virtual Reality i behandlingsarbejdet. Projektet skal tilvejebringe viden og evidens for de anvendte faglige metoder.

Arbejdet med VR sker på mervibskolen.dk og i intervaller, i samarbejde med de studerende.

Virtual Reality i behandlingsarbejdet

Ali Adjorlu har via sin Ph.d. opnået stor erfaring med implementering af Virtual Reality-applikationer.

Virtual Reality i behandlingsarbejdet kan bruges til at eksponere personer med autisme for situationer, de har vanskeligt ved at håndtere, eller som udløser angst. Ali Adjorlu har bl.a. udviklet et program til børn og unge, der skal lære at begå sig sikkert i trafikken, og et, hvor man skal ud at handle i et supermarked.

Ved at eksponere dem for disse situationer flere gange og samtidig øge intensiteten, vil man kunne opnå, at angstniveauet gradvist falder. Metoden er ikke ny, men fordelen ved Virtual Reality – i modsætning til at afprøve lignende metode i den virkelige verden – er, at man kan målrette eksponeringen direkte til de udfordringer, den enkelte har.

Forskningsprojekt

Ali Adjorlu og et team af studerende fra Aalborg Universitet i København vil blive tæt tilknyttet MerVib. Ali Adjorlu og hans team har allerede nu meget spændende og gode erfaringer med musikterapi.

Hos MerVib er vi meget glade for at få muligheden for at udforske VR i behandlingsarbejdet. Vil vil her på siden beskrive metoden  og dokumentere vores erfaringer.

 • 15. februar 2024

  Omtale af MerVib i mederene

 • 10. november 2022

  Spil skal hjælpe med at tackle hverdagen

 • Mette Havnhøj Sørensen
  26. juli 2022

  Mette Havnhøj Sørensen bliver en del af MerVib

 • MerVib Musik
  10. april 2022

  Fantastisk dag i studiet i MerVib Grevinge

 • Forskningsprojekt
  10. september 2021

  Spændende samarbejde om VR i behandlingsarbejdet