Spændende samarbejde om VR i behandlingsarbejdet
Levefælleskabet MerVib har indledt et spændende samarbejde med Postdoctoral Researcher Ali Adjorlu om VR i behandlingsarbejdet.
Virtual reality viser lovende resultater, når det gælder træning af sociale kompetencer og hverdagsfærdigheder hos børn og unge med autisme. MerVib har netop taget hul på et spændende samarbejde med Postdoctoral Researcher Ali Adjorlu og et team af studerende fra Aalborg Universitet i København.
Ali Adjorlu har via sin Ph.d. opnået stor erfaring med implementering af VR-applikationer. VR i behandlingsarbejdet kan bruges til at eksponere personer med autisme for situationer, de har vanskeligt ved at håndtere, eller som udløser angst. Ali Adjorlu har bl.a. udviklet et program til børn og unge, der skal lære at begå sig sikkert i trafikken, og et, hvor man skal ud at handle i et supermarked.
Ved at eksponere dem for disse situationer flere gange og samtidig øge intensiteten, vil man kunne opnå, at angstniveauet gradvist falder. Metoden er ikke ny, men fordelen ved VR – i modsætning til den virkelige verden – er, at man kan målrette eksponeringen direkte til de udfordringer, den enkelte har.
Ali Adjorlu og hans team har allerede nu meget spændende og gode erfaringer med musikterapi.
Hos MerVib er vi meget glade for at få muligheden for at udforske VR i behandlingsarbejdet og glæder os til for alvor at komme i gang og dokumentere vores erfaringer.