Carsten Dahl kunst

MerVib åbner dørene til kunstens verden

Hos MerVib bringer vi kunsten til de unge og åbner dørene til en kunstners verden.

Når man som voksen ser tilbage på sit eget liv, bærer vi alle på fortællinger, som også indeholder skønhed.

Gennem bl.a. kunst og musik vil vi i Levefællesskabet MerVib gøre kunsten tilgængelig for de unge og give dem kulturelle input i det omfang, som passer til den enkelte.

Ikke alle teenagere er klar til at tage det ind den direkte vej. Derfor forsøger vi at lade det blive en naturlig del af de indtryk, man får, når man er ung og bor i Levefællesskabet.

På vores vægge har vi udtryksfulde malerier af den inspirerende billedkunstner og komponist Carsten Dahl, som vi håber, kan være med til at skabe nye fortællinger.

Kunst af Carsten Dahl
Et oprørt hav, der gemmer på vilde fortællinger fra fortiden. Månen på nattehimlen (lyset), som bringer håb til vores liv. Kunstværk af Carsten Dahl

Kunstens betydning for børn og unge

Men hvad betyder kunsten egentlig for børn og unge. Kulturstyrelsen har sat fokus på emnet under overskriften ’Børn Kunst Kultur – i en hverdag der dur’.

Her pointerer forfatteren Knud Romer blandt andet, at kunst og kultur er verdensbilleder og sprog, der gør os klogere som mennesker. Kunsten giver os udtryksmuligheder, som hjælper os med at navigere på det eksistentielle plan og giver os et rigere liv.

Også hos filosof Ole Fogh Kirkeby har kunsten en særlig kraft:

“Kunst og kultur er ekstrem vigtig for den følelsesmæssige og intellektuelle udvikling og i det hele taget for styrkelsen af den sociale fornemmelse og for at kunne udtrykke sig selv i ligeværdighed.”

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup mener ligefrem, at vi har et ansvar for at vække børns nysgerrighed for kunsten:

“Kunst og kultur danner, uddanner og giver os udsyn og identitet. Det er blandt andet gennem kunsten og kulturen … at vi skaber vores identitet som mennesker, som samfund og som nation.”

Udover at vi nu kan nyde Carsten Dahls malerier i vores hverdag, glæder vi os enormt meget til at få besøg af kunstneren selv.

Carsten Dahl besøger MerVib den 24. juni, hvor han åbner dørene til en kunstners verden.

Andre nyheder